Organisatie

HiSPARC is geografisch opgedeeld in regionale clusters. In een cluster zijn detectiestations rond een of meerdere wetenschappelijke instellingen gegroepeerd. Wanneer de onderlinge afstand tussen locaties binnen een cluster te groot is, wordt de cluster opgedeeld in subclusters.

De wetenschappelijke instellingen leveren de nodige technische, educatieve en administratieve ondersteuning. Iedere deelnemende school tekent een "Memorandum of Understanding" (MoU); een intentieverklaring waarin de lokale wetenschappelijke instelling en middelbare school wederzijdse afspraken vastleggen bij de aanschaf, installatie en onderhoud van een detector.

Op landelijk niveau is de HiSPARC coördinatie in handen van Mevr. Beheer HiSPARC. Zij beheert de website, verzorgt de communicatie binnen het project en organiseert diverse bijeenkomsten zoals het jaarlijkse leerlingensymposium. Geïnteresseerden kunnen bij haar terecht voor nadere informatie over het project.

Nederland

 

 

Op deze kaart zijn de detector stations van alle clusters in Nederland weergegeven. Iedere cluster heeft een of meer clustercoördinatoren. Zij begeleiden de bouw en exploitatie van alle detectiestations in de cluster.

  1. Amsterdam
  2. Utrecht
  3. Nijmegen
  4. Leiden
  5. Groningen
  6. Enschede
  7. Eindhoven

Verenigd Koninkrijk

 

 

Dit zijn de detector stations in het Verenigd Koninkrijk. Een aantal clusters heeft alleen test opstellingen, vooral in Bristol doen ook veel scholen mee en wordt het netwerk actief uitgebreid. Deze cluster heeft ook meerdere clustercoördinatoren. Zij begeleiden de bouw en exploitatie van alle detectiestations in de cluster.

  1. Cambridge
  2. Durham
  3. Bristol
  4. Birmingham

Denemarken

 

Dit zijn de stations in Denemarken. Momenteel bestaat dit uit drie stations op de universiteit van Aarhus.

  1. Aarhus