Programmeren

Inleiding

Naast een degelijke wiskundige basis is kennis van programmeervaardigheden voor modern wetenschappelijk onderzoek van groot belang. Tegenwoordig kunnen meetgegevens vaak benaderd worden met zogenaamde Jupyter Notebooks. Een notebook is een interactieve pagina waarin cellen met uitleg en cellen met actieve Python programmeer code worden afgewisseld. De geteste Python programmeercode is aan te passen zodat een eigen programma kan worden gemaakt.

Werken met Jupyter Notebooks

Geteste notebooks zijn op te halen naar de eigen computer. Deze zijn daarna op te laden naar een Jupyter rekenserver. Zo een rekenserver is te vinden op deze site via Home > Account > Jupyter. Deze bewaart maximaal 24 uur je data. Met een login bewaart  de rekenserver data tot 180 dagen na je laatste login. Login codes kunnen via je docent worden aangevraagd.

Nadat je de code van een notebook hebt aangepast, is deze code op te halen met File > Download as > Notebook (.ipynb). Je krijgt dan een kopie van de code in je computer. Deze code is eventueel weer verder te sturen per mail o.i.d.

Print Friendly, PDF & Email