06-06-2011: Problemen datastore server (Update)

06.06.2011 21:03

Update: De behuizing van onze schijven (RAID controller) heeft het begeven. Waarschijnlijk zijn de schijven (en belangrijker: de data) nog wel in orde. Er wordt in overleg met de fabrikant bekeken of de controller vervangen kan worden. Mocht dit problemen opleveren, dan wordt de RAID volledig vervangen (dus inclusief schijven). De backups zijn gecontroleerd en in orde bevonden, maar herstel is tijdrovend (taperobot). Aan het eind van de middag hebben we de backups van juni hersteld op een lokale schijf en is de dataoverdracht hersteld. Op http://data.hisparc.nl/ worden de histogrammen vanaf morgenochtend weer geüpdatet. De data en grafieken op data.hisparc.nl zijn nooit in het geding geweest, maar de ruwe data wel. Met dank aan de afdeling CT van het Nikhef! Meer nieuws volgt.

Oorspronkelijk bericht:

Zondagmiddag 15:09 heeft onze datastore server geconstateerd dat de verbinding met de fysieke dataopslag haperde. De server heeft toen de opslag van alle data stilgelegd (om datacorruptie te voorkomen) en dat betekent dat sinds die tijd alle data op de detector pc's blijft staan. De Nagios pagina's geven dat ook weer.

Het is op dit moment onduidelijk wat de prognose is. Er wordt dagelijks een backup gemaakt van alle data op de server; mocht de dataopslag verloren zijn gegaan dan is het mogelijk een nieuwe locatie in te richten waar alle oude data weer wordt teruggezet.

Zodra we meer weten wordt dit berichtje geüpdatet.